mud magazine
facebook twitter instagram

Weekendtips 27 – 29 januari

27/01/2017

Tekst: Mayke Peeters

Zin in een weekend vol feminisme, humor, horror, blues, americana, een snufje psychedelica én fotografie? Kan gewoon!

Trap vanavond af bij Café Wilhelmina. Daar zorgt Aidan & The Wild voor de nodige dosis blues, americana en een snufje psychedelica. Volgens Café Wilhelmina belooft het een avontuurlijke reis te worden, waar je van begin tot eind in meegesleurd wordt.

En als je dan teruggekeerd bent van je avontuurlijke reis, mag je door naar Natlab. Tijdens IFFR Live worden het komend weekend namelijk allerlei toffe films gestreamd vanuit Rotterdamse bodem naar alle hoeken van de wereld. Zo zit je tegelijkertijd dezelfde film te kijken met mensen uit Milaan, Basel, Sarajevo of Singapore. Aanrader is de film Prevenge om 22:30; een feministische, humoristische horrorfilm (ja, echt!). Het gaat namelijk over een mevrouw die zichzelf verliest in bloederige moorden in opdracht van haar ongeboren kind. Zwanger zijn is namelijk helemaal niet zo romantisch als het soms lijkt. Al met al gegarandeerd een spannende avond dus.

Genoeg reden om het zondag lekker rustig aan te doen. Bij het Van Abbemuseum kun je gaan kijken naar de foto-expositie BLOOM; ook hier wordt je weer meegenomen op reis, maar deze keer in de zoektocht naar schoonheid. De exposerende fotografen zijn Linda Hermans, Angeline van Gent, Martie Herrmann en Ilse Oosterkamp. Veel plezier en fijne reis!