mud magazine
facebook twitter instagram

Van Moll Fest: voor herhaling vatbaar

01/09/2015

Tekst: Guido Segers
Beeld: Justina Lukosiute

Afgelopen zondag was het dan zover, de eerste editie van Van Moll Fest en Mud Magazine was er natuurlijk bij. De locatie is een bijzondere, maar de sfeer is dat zeker ook. Met acht brouwers en diverse makers van lekkere hapjes is het een middag genieten met dit warme weer. Met een fijn muziekje erbij, kan er eigenlijk niets mis gaan.

Locatie
Waar zet je dan een bierfestival neer? Nou, in ieder geval in de binnenstad moet de organisatie gedacht hebben. De binnenplaats van het oude Augustinianum aan de Kanaalstraat is zo’n verborgen plekje in Eindhoven, omringt door geschiedenis en natuur. De oude school is het decor vandaag en gelukkig bieden de oude muren meer dan genoeg schaduw voor de vele bezoekers. Binnen rondkijken in de school waar oud-premier Dries van Agt nog ooit in de schoolbanken zat is er niet bij, hoewel menig geinteresseerde in de danszaal kijkt naar de demonstratie tango-dansen.

Uitverkocht
Van Moll Fest is helemaal uitverkocht en dat is verdiend. Er is hard gewerkt sinds de opening van de eerste Eindhovense brew pub en dit is dan toch de kers op de taart zou je zeggen. Wat het echt een succes maakt, is dat het een gezellige dag is met eigenlijk alleen maar vrolijke gezichten. Een extensie van het idee wat je eigenlijk altijd ervaart als je bij Van Moll binnenloopt. Ontspannen, gezellig en met alles op de juiste plek. Het ontbreekt je aan niets. Het feit dat er op het pad naast de studentenkapel mensen proberen kaartjes of desnoods proefglaasjes (in een ander glas wordt niet geschonken) over te kopen zegt wel iets over de aantrekkingskracht.

Biertjes proeven
Het belangrijkste onderdeel van de dag zijn natuurlijk de biertjes. Ook zonder kaartje kun je het terrein op en er in ieder geval naar kijken, maar ja wie wil dat nou? Een totaal van acht topbrouwers presenteren hun waren vandaag. Dat loopt uiteen van witbier en IPA’s (toch wel de hipste soort blijkt vandaag) tot complexe barley wines en stouts. Vooral bij de stand van Napar uit Spanje en Dochter van de Korenaar moet je even in de rij staan, maar het is het wachten waard. Als je proefglaasje leeg is kun je het even omspoelen en een slok water drinken. Weet je niet wat je volgende smaak gaat worden? Elke bezoeker wil je graag de ultieme tip geven, dus je bent niet snel uitgekeken.

Lekker eten
Bij een lekker glaasje bier hoort natuurlijk ook een smakelijk hapje. Daarin wordt ook ruim voorzien in diverse smaken. Een lekker stukje speenvarken van het spit bijvoorbeeld of gewoon een zak friet. Het ontbreekt je aan niets op deze zonnige zondagmiddag. De lekkere ijsjes van de ijscobeer verkopen als warme broodjes, zeker voor de kids. Deze dag is namelijk prima geschikt voor het hele gezin.

Volgend jaar weer?
Met meer dan 1.000 kaarten verkocht is Van Moll Fest een succes geworden, dat wat ons betreft voor herhaling vatbaar is. Het formaat is precies goed en toegankelijk. Je hoeft nergens lang te wachten en om te genieten van de biertjes hoef je geen bierwetenschapper te zijn. Het was heerlijk: gelukkig hebben we de foto’s nog.

Het complete fotoalbum van deze mooie dag vind je op onze facebookpagina!

_MG_0712 _MG_0747 _MG_0993