mud magazine
facebook twitter instagram

“THE QUEEN IS DEAD”… LONG LIVE BELLS OF YOUTH!

24/05/2016

Tekst: Renee Frankhuizen
Beeld Willem Wouterse

Renee en Willem waren 20 mei van de partij bij Bells Of Youth & supporting act IX in Café Wilhelmina. Ze maakten er een fijn verslag van.

In afwachting van de Bells of Youth mogen de drie mannen van IX de spits afbijten. De 80’s herleven zich in de catchy/danceable/gay/poppy nummers en komen muzikaal van zéér goede huize. Denk aan The Cure, Bronski Beat met een vleugje Super Mario! Als laatste nummer van de set sluiten de Bells aan in een gezamenlijk a capella gezongen nummer en slechts begeleid door een duimpiano. Kippenvelmomentje.
IT DSC_2666
Concert
BOY bestaat uit 5 vrouwen, punt. Sorry meiden maar het blijft toch het benoemen waard, omdat het nu eenmaal niet zo vaak voorkomt op de Nederlandse poppodia en daar zijn we dus maar wát trots op! Chicks met ballen, haar op hun tanden en gefortuneerd met gouden strotjes.
Belles of Youth DSC_2968
Bells Of Youth zijn op tour om hun tweede album Dreamers te promoten. In tegenstelling tot het debuut album BOY (2014)  wat in eigen beheer is opgenomen klinken de nummer van het nieuwe album een stuk volwassener en gerijpt. De songs hebben meer diepgang gekregen. De kracht van BOY zit m in de prachtige vocalen harmonieën en dikke vuige rockmuziek. Eigenlijk vervullen ze allemaal een leading part, so to say. Dat maakt het dan ook écht anders om naar te kijken en te luisteren. Deze vrouwen zijn one of a kind. Pink Floyd-achtige gitaarriffs, toffe drumbeats en smeuïge maar ook dromerige zangpartijen, het klopt en past naadloos in elkaar.
Belles of Youth DSC_2944
Bandsamenstelling
De jeugdige rebellinnen hebben een duidelijke visie over wat ze wél en wat ze niet willen. Half bloot in magazines staan omdat dat lekker is, is niet genoeg voor de Bells. Ze nemen zichzelf bloedserieus wat dat betreft en het zou fijn zijn als ze ook als zodanig op hun muzikale kwaliteiten worden beoordeeld door de buitenwacht. Het is inderdaad een waarheid als een koe dat een vrouwenband nog steeds gezien wordt als iets “héél aparts” wat ridicuul zou moeten zijn in een tijd als deze. Als er 5 mannen in een band zitten wordt daar niet over gezeverd en beschouwen we dat als normaal.

Gedeeltelijk uit Amsterdam en gedeeltelijk uit Eindhoven. De dames zijn naast oud mede-studenten, huisgenoten én collega’s inmiddels uitgegroeid tot een hechte vriendinnengroep. Ze hebben elkaar destijds op de Rockacademie ontmoet. Door toevallige samenwerking is daar de basis gelegd voor de huidige Bells Of Youth.
Belles of Youth DSC_2893
Bandleden
Leonie Bos – zang/ gitaar: Lisa Moree – zang / basgitaar: Marcia Savelkoul – zang / keys: Estelle Stijkel – zang / sologitaar en Hellen Visser – zang / drums

Tour
Mocht je deze rockende godinnen gemist hebben, ze toeren nog door Nederland. Op de website en hun FB pagina staat alle informatie. Ga ze zien en voelen!
Belles of Youth DSC_2775