mud magazine
facebook twitter instagram

Philips – van wieg tot graf @ Bibliotheek Eindhoven

10/05/2016

Foto: Philips Company Archives

14 mei viert Eindhoven dat Philips 125 jaar bestaat. De Bibliotheek Eindhoven, die gehuisvest is in een oud-fabriek van Philips, besteedt in haar Eindhoven-hoek aandacht aan deze feestelijke dag vol historie.

Philips –van wieg tot graf
In de Eindhovenhoek van de Bibliotheek Eindhoven staat de erfgoedtafel. Op deze tafel met touchscreen-scherm is het multimediale verhaal over Philips te lezen en te bekijken. Lees hier hoe de gebroeders Philips zich in Eindhoven vestigden en zich door de hele stad wortelden. In het digitale verhaal ‘Philips – van wieg tot graf’ kijken we terug op het sociale beleid van het bedrijf dat al in haar jonge dagen gericht was op de zorg voor de werknemers. Philips richtte zich niet alleen op de werkomstandigheden, maar ook op de gezondheidszorg, het onderwijs, de woonvoorzieningen en ontspanning.

Ook is op de erfgoedtafel volop beeldmateriaal te vinden over Philips door de jaren heen. Uniek beeldmateriaal dat beschikbaar is gesteld door het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven en Philips Nederland.Het digitale verhaal ‘Philips – van wieg tot graf’ en de fotocollectie over Philips zijn tijdens de openingsuren kosteloos te bezichtigen in de Bibliotheek Eindhoven, op de erfgoedtafel in de Eindhovenhoek.