mud magazine
facebook twitter instagram

Om te volgen: Loes Hermes

22/02/2017

Tekst: Mayke Peeters

Het Koffiehuisje komt terug! Al weten de echte fans natuurlijk dat het nooit helemaal weg is geweest. Voor de nieuwe rubriek ‘Om te volgen’ dronk Mud’s Mayke een bekske met eigenaresse Loes Hermes om haar plannen voor de komende tijd te bespreken, en die zijn veelbelovend!

Laten we even teruggaan in de tijd vóór het Koffiehuisje. Met twee opleidingen binnen architectuur en hout- en meubilering, zou je niet verwachten dat Loes uiteindelijk het Koffiehuisje zou starten. Toch werd zij al op jonge leeftijd enthousiast van de horecawereld. Die ontdekte ze namelijk tijdens haar reis naar Australië in 2000, waar ze werkte in een kleine bakkerij. Ze werd er blij van om te zien hoe de mensen aan de andere kant van de wereld zo’n ander bestedingspatroon hadden op het gebied van horeca. Buiten de deur eten was daar hartstikke normaal. Zoiets gunt een Australiër zichzelf gewoon. Die gedachte nam Loes maar al te graag mee terug naar Nederland en daarmee startte zij uiteindelijk het Koffiehuisje op Strijp-S.

Het mooiste aan die locatie was volgens Loes de buurtfunctie die het Koffiehuisje daar kreeg. Langzaam maar zeker werd het Koffiehuisje steeds meer een ontmoetingsplek voor de werkenden en wonenden rondom Strijp-S. Het doel was om die buurtfunctie voort te gaan zetten op een andere plek. En daarvoor liggen de plannen klaar. Het nieuwe Koffiehuisje gaat namelijk dit jaar nog open, en wel in Philipsdorp. Woonbedrijf zocht daar al een tijdje naar een nieuwe bestemming voor het pand genaamd De Inloper, aan de De Jonghlaan 32, waarbij de sociale buurtfunctie behouden zou worden. Dat was een match! Het Koffiehuisje zal zich daar, samen met Eetlokaal de Buurtkeuken, gaan vestigen. Het belooft een samenwerking vol lekkere koffie, ontbijtjes, lunches en diners te worden. Wij krijgen er nu al honger (en dorst!) van!

Om te blijven volgen dus. En dat doe je via facebook.