mud magazine
facebook twitter instagram

Oh la la! The Pretty Things Peepshow

31/08/2015

Tekst: Jacqueline de Wit
Beeld: Willem Wouterse

Blue Collar Hotel was gastheer van The Pretty Things Peepshow: een internationale burlesque show die de hele wereld al heeft aangedaan. Eindhoven is de voorlaatste locatie en we hadden geluk, we waren erbij! Treffend voor de relaxte sfeer in het Blue Collar Hotel (die terecht in de top 3 bars van Nederland staat) is dat alle artiesten van vanavond gezellig samen buiten op het terras eten van het enorme buffet dat de jarige Nan,moeder van Bart de hoteleigenaar, zelf gemaakt heeft! Quintijn Lohman van El Tigre Blanco kondigt Paul-Ronney Angel en Mark Gilligan van The Urban Voodoo Machine aan. Ze hebben geen tijd nodig om het publiek mee te krijgen, want vanaf de eerste noot zit de sfeer erin. Laat dat maar aan Paul over!

De Amerikaanse Go-go Amy praat, net zo snel als dat ze haar kleren uittrekt, de acts aan elkaar. Dit doet ze met een enorme bak humor! Ze zegt de droom te zijn van iedere man, trekt haar kleren uit en ruimt ze daarna nog op ook. Ze kon weleens gelijk hebben! Madeline Glasseater uit Australië trakteert ons op hoolahoop, scheermeseten (ja echt!) en nog veel meer. Het echtpaar Atlas, Charlie uit Schotland en Rachel uit Nieuw-Zeeland, hebben alles wat gevaarlijk is omarmt. Van zwaardslikken (er schijnen maar 3 vrouwen in de wereld te zijn die dit kunnen) tot messenwerpen. Dit duo is een is een match made in heaven!

Quintijn Lohman zingt de sterren van de hemel, in een smaakvolle soloact, met naast zich een glas whisky en aan zijn voeten de goudste glitterschoenen ever,who needs more? Het was een zinderende avond met stomende acts. Houd het Blue Collar Hotel in de gaten,voor hun geweldige shows! 10 oktober is er voor de derde keer het fantastische Gypsy Hotel met de volledige Urban Voodoo Machine,ter ere van het eenjarig bestaan van het hotel. Niet missen hoor!

Alle foto’s van de show, gemaakt door Willem Wouterse, vind je hier!

DSC_3636 DSC_3483 DSC_3328