mud magazine
facebook twitter instagram

Het fijnste bizarste feestje

12/10/2015

Tekst: Jacqueline de Wit
Beeld: Willem Wouterse

Het Blue Collar Hotel werd onlangs terecht verkozen tot mooiste bar van Nederland! Deze te gekke prestatie wordt op hun eenjarig bestaan gevierd met een een derde editie van Gypsy Hotel, hoera! De avond wordt afgetrapt door de Amsterdamse formatie De Stokers. Vrolijke jongens met een circus/polka/punksound die enorm hun best doen om de mensen mee te krijgen. Na het derde nummer lijkt de interesse van het publiek toch n beetje op.

Het theater begint met voor de gasten een shot of bourbon om de keel te smeren en op te warmen voor de show. Geduld wordt gevraagd, want het begin en de pauzes duren lang. De show begint met de hilarische Schot,Frank Sanazi “Ze ubermeister of lounge. He may not be a nazi but he’s still one helluva gas!”  Schandalige, snoeiharde, maar fantastische humor. De zaal ligt dubbel en de energie zit er goed in met nummers als ‘You’ve got me under Berlin’ en ‘Strangers on my flight’. Genieten!
De Belgische band The Dump Brothers, een mix van rockabilly met een sausje gypsy, staan zich vol enthousiasme in het zweet te werken. Toch kost het ook hen moeite om het publiek bij zich te houden. Frontman Oliver Defossez springt uiteindelijk tussen de mensen en trekt werkelijk alles uit de kast om van hun show een succes te maken.

Bart en Siska ,de eigenaars van het Blue Collar Hotel, worden op het podium geroepen om van hun bierleverancier Warsteiner een foto van het hotel in ontvangst te nemen. Een mooie felicitatie voor hun titel Mooiste bar van Nederland! Na een smakelijk tussendoortje van vuureetster Trixie Tassels ,is het duidelijk waar het publiek voor is gekomen: The Urban Voodoo Machine. Een introductie en opwarmen is niet nodig. Een geweldige ratatouille van drum, sax, gitaar, trompet en accordeon. Dit geeft hen de unieke sound van Bourbon soaked Gypsy Blues Bop’n Stroll!
Laat die maar schuiven,er zijn zelfs Engelse fans meegekomen,dat zegt genoeg! Nog steeds het fijnste bizarste feestje van Eindhoven !

DSC_8553 DSC_8692
DSC_8596