mud magazine
facebook twitter instagram

Festival TREK

30/06/2018

Tekst en beeld: Linda Bak

Heerlijk eten, fijne muziek en de leukste acts, festival TREK heeft het allemaal. Dit weekend kun je er in het zonnetje bij de Karperdonkse Plas van genieten. Om de miljoenste bezoeker van het festival te zijn, ben je helaas te laat. Gisteren verwelkomde de organisatie deze aan het begin van de avond.

’s Middags genieten kinderen en ouders van heerlijke ijsjes en smoothies, terwijl ’s avonds de cocktails en speciaalbiertjes klaar staan voor stelletjes, vriendengroepen of collega’s. Dat is volgens medeorganisator Raymon van Sprang ook precies de bedoeling: “We zien een wisseling van het soort publiek rond etenstijd, dat is ook logisch. We vinden het wel belangrijk dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft hier.”

En het eten? Dat komt uit alle windstreken, van heerlijke Hollandse poffertjes tot sushi of een echte steak. De foodtrucks zijn, naast het lekkere eten dat er gemaakt wordt, ook leuk om naar te kijken. Van caravans tot vrachtwagens of tractoren, overal kun je een bijzonder gerechtje bestellen. “We proberen op alle plekken waar het festival neerstrijkt een aantal foodtrucks uit de regio te hebben, dat maakt het festival steeds weer uniek”, vertel van Sprang. De trucks vormen een kring met in het midden terrasjes of dansvloeren, het zorgt voor een intieme sfeer.
Die dansvloeren zijn gekoppeld en kleine tentjes waar verschillende muziek te horen is. Aan de ene kant kun je genieten van swingende jaren 70 muziek, terwijl aan de andere kant van het festivalterrein meer nummers uit de jaren 80 en 90 te horen zijn. Maar niet iedereen houdt van ervan om helemaal los te gaan en dat is geen probleem. Er is ook een podium met jonge talenten in de meer singer-songwriter-sfeer, waar je gewoon heerlijk kunt zitten en genieten van de muziek.
Kortom; festival TREK heeft alles in huis voor een relaxte middag of avond uit. Ontdek bijzondere gerechten, fingerfood of zoetigheid, maar bovenal geniet van fijn gezelschap.