mud magazine
facebook twitter instagram

Excursie

22/10/2015

Tekst: Sabine te Braake
Beeld: Bas Gijselhart

Struikelend over 3D printers en ecovriendelijke oplossingen, hossen wij deze dagen door de DDW. Een groot feest waar we dagelijks een excursie aan wijden. Zonder de obligate kleffe witte broodjes kaas en pakjes appelsap, maar  met af toe een lekkere kop koffie en hier en daar wat verantwoords te snacken.

Met dat in gedachten is geen toeval dat we vandaag starten in de vers geopende Vershal Het Veem. Haal de boodschappentrolley maar tevoorschijn: je kunt helemaal los tussen de lekkere spullen. Deze week vind je er ook prachtig design van onder andere Studio Lenneke Wispelwey, Tijn van Orsouw en Roos Sanders.

Natuurlijk gaan we ook naar Yksi nota bene in ons eigen gebouw, De Apparatenfabriek. Tijdens DDW zijn daar shop-in-shops van diverse ontwerpers. Dankzij de hebberig makende woonaccessoires hebben we de pinpas weer flink laten roken. Bijzonder op deze locatie is ook de installatie Orchids van Ulrike Jurklies en Willemijn de Wit. Zelfs wij zijn na het zien van dit indrukwekkende project fan van de orchidee!

En dan de expo in het Klokgebouw. We hebben er een soort haat-liefde verhouding mee. Altijd veel, altijd warm en altijd druk. Toch willen even kijken wat er dit jaar weer te zien is. Opvallend veel 3D-printers en ontwerpen die  de natuur een handje moeten helpen om gezond te blijven. We doen de expo nu vast te kort, maar wild overprikkeld hebben we vrij snel het pand weer  verlaten. We namen nog even een kijkje bij het knappe Heijmans One huisje en sloten de excursie af met een goddelijk taartje bij Pinkie Patisserie. Check daar vooral ook de Floating Cake en het werk van Sanne Muiser.

En nu hup,  allemaal de bus weer in en naar huis!

Oxboard 06 Uitleg Orchids 05 Werk Roos Sanders