mud magazine
facebook twitter instagram

Design Academy Graduation Show: BOLT POWERPARKA

27/10/2016

Tekst: Sona Boker
Beeld: Ronald Smits

Tijdens de Design Academy Graduation Show kwam ik veel toffe designs, waaronder kleding, tegen. Zo ook BOLT POWERPARKA. Thom Kool ontwierp een parka voor ‘urban nomads’, mensen die in het stedelijk gebied wonen of werken en die met laptop, tablet en telefoon van hotspot naar hotspot reizen per fiets of openbaar vervoer. De jas faciliteert een dergelijke digitale lifestyle.

In de jas past een laptop van maximaal 15-inch. Door middel van een ingebouwd harnas: “spine”, wordt het gewicht van de laptop verdeeld over je torso. De spine zorgt voor een beter draagcomfort van de jas wanneer je er een laptop in meedraagt. De jas gaat niet hangen aan de achterkant en de pasvorm blijft mooi. Ook zitten er twee opladers aan de binnenkant van de parka waar je je elektronische apparaten makkelijk aan kunt opladen. Daarnaast is ook de jas via inductie oplaadbaar met een bijgeleverde oplader in de vorm van een hanger. Deze monteer je thuis aan de wand en is aan te sluiten op netstroom.

Het model is tijdloos waardoor de jas over een periode van meerdere jaren hip zal blijven. Ook is de jas in meerdere seizoenen draagbaar doordat de voering uitneembaar is. Daarnaast biedt hij ook goede bescherming bij regen.

“Als kind ging ik vaak zeilen en op wintersport. Mijn zeil- en skikleding gaven me een extra gevoel van comfort. Voor mijn afstudeerproject wilde ik hier iets bijzonders mee doen in de vorm van technical gear,” vertelt Thom. Tijdens zijn onderzoek kwam hij op BOLT, een merk waarbinnen meerdere producten bestaan die een urban lifestyle faciliteren.

Kijk voor meer informatie op www.boltgear.nl

161012_bolt_powerparka_thom_kool_06

161012_bolt_powerparka_thom_kool_04

161012_bolt_powerparka_thom_kool_07