mud magazine
facebook twitter instagram

DDW, doe d’r wat mee

15/10/2015

Tekst: Guido Segers

Het is weer tijd voor de Dutch Design Week, wat we vanaf nu gaan afkorten als DDW. We hebben wat leuks voor je op een rij gezet voor de komende dagen, ook als je de DDW stom vindt. Ben je in het centrum, check dan de prachtige Mud etalage bij Homestock op de Nieuwe Emmasingel. Veel plezier dit weekend!

Vrijdag 16 oktober: DDW 15 Kick-off: Gardrobe x Cleo Goossens @ Gardrobe
Bij een goede DDW moet ook een aftrap plaats vinden. Hopelijk wordt het niet zo’n bedroevende verdere verloop, als het Nederlands elftal eerder deze week onderging. Afijn, Cleo Goossens heeft werk geselecteerd en de fotografe presenteert haar collectie met een foto-expositie bij Gardrobe. Die is te bezichtigen van 16.00 uur tot 20.00 uur of de rest van de week. Er zijn ook mooie kleren.


Week 42 Marco Martens
Zaterdag  17 oktober: Albumrelease Marco Martens – Ieder huis is uit vertrekken gebouwd @ Blue Collar Theater
Ik mocht hem al even beluisteren, wat een bijzonder mooi en poëtisch album is het geworden, die nieuwe van Marco Martens. Voorheen bekend as rapper, zoekt Martens nu de diepte op en dat laat hij live horen in het Blue Collar Theater. Als opwarmers neemt hij Björn ‘D’n Baas’ Van der Doelen en Iris Penning mee naar het optreden. Je kunt gelijk de plaat mee naar huis nemen.


Week 42 Jules
Bonus voor de zaterdag:  Jules Deelder @ De Burger
Jules Deelder komt naar de Burger op zaterdagavond. Je moet er bij zijn vanaf 23.00 uur. Wel in het zwart natuurlijk. Je weet toch?


Week 42 Eindhovens Bierfestival
Zondag 18 oktober: Eindhovens Bierfestival @ Winkelcentrum de Hurk

Ja, dat dus op je zondagmiddag. Lekker naar De Hurk om biertjes te proeven, georganiseerd door de Mitra Slijterij al daar. De line-up van het festival bevat al veel mooie brouwerijen uit Polen, Portugal, Spanje, maar ook uit Eindhoven natuurlijk. Het mag dan wat kouder worden, hiervoor wil je vast de fiets even pakken op je zondagmiddag.


Zondag 18 oktober: DDW kick off party: Lookapony, Charlie & The Lesbians, Mozes & The Firstborn DJ Team @ Studio Anker
Bij een beetje kick off hoort ook een feestje en dat is te beleven op Sectie-C in de Anker Studio. Anker Studio heeft twee repetitiehokken en een hang-out en zet zich deze zondag op de muzikale kaart met optredens van Lookaponey, Charlie & The Lesbians. Meer weten over de studio? Lees het artikel van 3voor12/eindhoven eens (ja, dat is mijn stuk). De jongens van Mozes and the Firstborn draaien plaatjes en er is koud bier.