mud magazine
facebook twitter instagram

Boogiedown 2016

07/06/2016

Tekst: Sabine te Braake
Beeld: Willem Wouterse

Holy moly, wat kregen we afgelopen zondag een lekkere line up voor de kiezen tijdens de eerste Eindhovense outdoor Boogiedown! En de weergoden houden blijkbaar ook van een goed stukje hiphop, want er was geen vuiltje aan de lucht. De sfeer was uitermate relaxed (we hadden niet anders verwacht) en soms zelfs een beetje (s)loom. Aan de artiesten lag het niet, want die deden allemaal hun uiterste best het publiek op te zwepen. En laten we vooral hosts Kleine Jay en Master Surreal even een schouderklopje geven. Ze maakten er een feestje van.

Een aantal highlights van de dag. Woodie Smalls was weer op zijn best. De Belg met zijn door vele geprezen Amerikaanse voorkomen zat er lekker in. Deze winter zag ik zijn show op Grasnapolsky festival. Dat was tof, maar het publiek ging daar niet helemaal lekker mee. Dat was hier wel anders. Zeker bij About the Dutch ging het los. Dan naar die andere Zuiderbuur: de Antwerpse Tourist LeMC. Bij het grote publiek werd hij wat bekender door zijn optreden in DWDD na de aanslagen in Brussel. Samen met zijn band de Legionairs zette de Antwerpse rapper en troubadour een fijne sfeer neer. Naast alle pompende beats  waren de klarinet en het gitaarspel mooie afwisseling.
DSC_4216
De beats vonden we zeker weer terug bij De Likt. Zo, daar kwam even een brok energie vrij! Zij stonden dan ook zeker op ons lijstje om weer te zien. Frontman Jordy ging flink tekeer met de kenmerkende grimassen op zijn snuitje. Haartjes strak in model en de glimmende hotpants was ook weer van de partij. Bij het laatste nummer werd met een vet Rotterdams accent gevraagd om wat tijgers uit het publiek. En ja hoor, hop met een gracieuze duik landde hij zo op de handen van het publiek en zet Ja dat bedoel ik in. Heerlijk! Net daarvoor is onze eigen Eindhovense Fresku begonnen. Wat is deze man toch een tovenaar met tekst. Tijdens zijn laatste nummer vraagt hij dochter Alicia nog even op het podium. Getooid met een grote koptelefoon klampt ze zich aan haar vader vast. Niet zo gek, als je bedenkt hoeveel mensen er enthousiast joelend voor haar neus staan.
DSC_4461
Als laatste gaan we naar Typhoon. Het is een live mix, dus de uitgeklede versie van de Titanenband. Als je Typhoon vaker hebt gezien, zoals ik en vele anderen, is de show geen verrassing meer. Ik las laatst een tweet dat het een uitzondering is als Typhoon tegenwoordig NIET op een festival staat. Is er sprake van overkill? Ik bespeur bij mezelf dat ik niet helemaal mee ga in het enthousiasme. Natuurlijk mooie nummers, maar het lijkt inmiddels een vast riedeltje. Al blijft zijn boodschap natuurlijk altijd goed: lobi da basi! Helaas heb ik EPMD niet kunnen zien. Mocht je daar je mening over willen geven, post dat dan op onze facebookpagina. Daar vind je ook nog veel meer foto’s!

Volgend jaar weer, Boogiedown?