mud magazine
facebook twitter instagram

Bliksem & Donderdag #3 @ Kazerne

14/06/2016

Beeld: Jonathan Marks

Bliksem en Donderdag is een pitch avond en platform waar men projecten lanceert en accelereert. B&D is een samenwerking tussen VPRO Medialab, Baltan, High Tech Campus en TU/e. De pitchers voor editie van a.s. donderdagavond zijn geselecteerd!

Ben je net als wij ook zo benieuwd naar de machine van TU/e student Edoardo Scaggiante die wolken verdrijft en daarmee het klimaat zal kunnen beheersen? Of naar het innovatieve idee van Energy 4 energy die zoeken naar een oplossing om om hun Flywheel te realiseren. Een vliegwiel dat de groene energie die overdag wordt opgewekt ook op een duurzame manier wordt opgeslagen via misschien wel een geschakelde tegelvloer.

Intussen is SUR+ benoemd tot Radicale Vernieuwer 2016 (Vrij Nederland, Kennisland & VandeJong) en hebben ze de Ambitie2020 challenge van MVO Nederland gewonnen. SUR+ wil een einde maken aan de groente- en fruitoverschotten door vraag en aanbod beter aan elkaar te koppelen en het een waardevolle bestemming te geven. Denk mee over een innovatieve logistieke oplossing!
Ook nog op het menu: Christian Boscheri met een interculturele multimediale Breakdance Competition ‘The Roots’ of leer een betere versie van jezelf te worden met de wearables van de hardware start up Pao, onlangs aangesloten bij HighTechXL. Werk mee aan het onderzoek van The Loop waarbij ze lichamelijke ervaringen van een (kunst)ervaring meten met behulp van sensoren en deze informatie weer terug kunnen geven aan de toeschouwer. Bijna ultieme interactie met jezelf en je ervaringen.

Wil je ook interactie? Kom dan aanstaande donderdag naar de  pitch avond in de Kazerne en meld je hier aan!