mud magazine
facebook twitter instagram

A DDRESS transition

08/11/2016

Tekst & beeld: Sona Boker

De Dutch Design Week is alweer een week voorbij, maar we wilden je dit mooie project, dat we tijdens de Design Academy Graduation Show zagen, niet onthouden.

Mannen die zich meer vrouw voelen dan man, en hun vrouwelijke kant willen uiten, worden vaak teleurgesteld wanneer ze vrouwenkleding aantrekken doordat de pasvorm niet in verhouding is met hun lichaam: bij de schouders zit het strak, de mouwen zijn te kort en heupen te breed.

Debora Dax maakte, als afstudeerproject voor haar studie aan de DAE, een collectie comfortabele tops en rokken die transgenders hun mannelijke lichaam minimaliseren en hun vrouwelijkheid bij hun verschijning juist benadrukken. “Kleding speelt voor transgenders een grote rol in zelfexpressie en communicatie. Het is belangrijk dat ze zich goed voelen in hun kleding,” vertelt ze. Tijdens de DAE Graduation Show was haar collectie te bewonderen.

Voor meer van Debora’s werk kun je kijken op www.deboradax.com

A DDRESS - transition is a graduation project by Debora Dax (Design Academy Eindhoven, Man and Communication, January 2016). All rights reserved. Concept, Design, Art Direction Debora Dax, Photography Davy de Lepper, Make up Soraya Akkerman, Models Femke Korving, Laura van de Berg, Melanie Taverne, Nicky de Boer, Sandra Beers, Sylvia van de Berge

Beeld: Davy de Lepper