mud magazine
facebook twitter instagram

Een jaar met Michelinster

12/11/2015

Tekst: Linda Bak
Beeld: ED.nl

Restaurant Wiesen. Afgelopen jaar kregen zij hun eerste Michelinster. Nu gaat het er weer om spannen… Staat Wiesen volgend jaar weer in de Michelin Gids?  

 ‘’Het is nog steeds ongelofelijk,’’ zegt Jessie Wiesen met een grote glimlach op haar gezicht. Maar er is geen tijd om te dromen. ‘’Nadat we de ster kregen hebben, werd het veel drukker.’’ Yuri en Jessie hebben meteen spijkers met koppen geslagen. Zij hebben meer personeel ingezet en ook hun reserveringssysteem is verbeterd. ‘’Het personeel heeft er echt een boost van gekregen. Zij werken nog harder om alles nog beter te maken.’’

‘’Wij zijn naar mijn idee geen gasten kwijtgeraakt door de ster, want dat zou ook nog kunnen, dat mensen het te hoogdrempelig vinden. Maar we hebben er wel een publiek bij gekregen.’’ Volgens Jessie gaat het nu beter dan voor de ster. Zij hebben bijna iedere avond een vol restaurant. Ze vertelt dat er aan de dagelijkse gang van zaken niet veel is veranderd. ‘’We doen niet anders dan voorheen. Als er iets niet lekker loopt dan bespreken we dat met het team en kijken we wat we eraan kunnen doen.’’

Deze openheid en het steeds proberen te verbeteren zijn de wapens van Wiesen om de ster te behouden. ‘’Nu is het weer even spannend. We willen de ster natuurlijk niet kwijt.’’ Toch blijft het nog even afwachten voor Yuri en Jessie Wiesen. ‘’Om de ster te behouden gaan we natuurlijk kleine dingetjes verbeteren in de organisatie en in de gerechtjes, maar we houden het vooral bij wat we normaal ook doen. Een goede service, lekker eten en een gezellige sfeer.’’

De nieuwe Michelin Gids verschijnt op 7 december 2015.